Oplossingen

Verfsystemen voor elke ondergrond

Voor elke ondergrond hebben wij een innovatief verfsysteem. Als bescherming of eerder uit esthetisch oogpunt? Wij adviseren u graag over de perfecte primers, hechters, topcoats, … voor uw project. Ontdek hier alvast enkele oplossingen, maar contacteer ons gerust om uw project te bespreken! Met maatwerk bereiken we immers nog zo veel meer.

Aluminium

De grootste uitdaging van aluminium? Het gebrek aan stabiliteit in de samenstelling van de legering. Wij gaan graag voor u na welke voorbehandeling of etsing nodig is om het aluminium kwalitatief af te werken. Ook onze polyurethaan- en epoxysystemen zijn volledig afgestemd op de eigenheden van aluminium. Zo zijn uw trekkers, vrachtwagens & trailers altijd mooi én duurzaam gelakt!

Staal

Staal corrodeert door invloeden van zuurstof en water. Er ontstaat een zichtbare roestlaag, maar onderliggend gaat de corrosie onverminderd voort en verliest het staal aan kracht. Een geschikte beschermlaag voorkomt dit. Daarbij is het essentieel om de corrosiebescherming af te stemmen op de omgeving. Een droge binnenopstelling zal immers veel minder afzien dan een brug. We adviseren u graag over de ideale DTM (Direct To Metal), epoxyprimers of PU topcoats voor uw constructie! 

Metaal (zink, inox, galva)

Metaal mooi én corrosiebestendig afwerken? Met onze verfsystemen kan het allebei! We hebben universele producten die inzetbaar zijn voor galva, inox, zink, … maar ook heel specifieke verfsystemen. Voor inox zijn zeer goed hechtende primers bijvoorbeeld essentieel! We streven steeds naar de allerbeste kwaliteit zodat uw machines en constructies beschermd zijn tegen corrosie en er tegelijk goed uitzien.

Kunststof

Plastiek komt in vele gedaantes. Net als verf, is plastiek een polymeer met zeer uiteenlopende eigenschappen en samenstellingen. Daarom stemmen we onze oplossing steeds af op uw specifieke ondergronden. Voor de meest courante plastieksoorten hebben we diverse eenlaagsafwerkingen. Plastieksoorten waar moeilijk hechting wordt verkregen? Onze monocomponent primers zijn spuitklaar en direct overschilderbaar.

Voorbehandelde & gespoten ondergronden

Een voorbehandelde of reeds gespoten ondergrond een nieuwe kleur geven gaat razend vlot met onze Direct To Metal Polyurethanen. Deze verfsystemen hechten goed op ondergronden die voorzien zijn van een poeder- of coilcoating. Zo kunt u bijvoorbeeld sectionaalpoorten of gevelpanelen makkelijk overschilderen. Wij adviseren u met plezier over kleuren en toepassing!

Glas

Verflagen laten hechten op glas kan moeilijk zijn, in het bijzonder bij vocht of dampbelasting. Onze systemen zijn hier volledig op afgestemd en laten verf en glas moeiteloos matchen. Start met een krachtige glasprimer en speciaal gemodificeerde harders. Die zorgen ervoor dat de eindlaag direct hecht op het glas. Want een mooi eindresultaat, dat willen we toch allemaal? Contacteer ons gerust voor advies!

Vragen?

Onze experten staan voor u klaar!
Bel op +32 (0)59 65 00 65 of mail naar info@aecpaints.com.

Thuis in elke sector

Landbouw, transport, zwaar materieel of algemene industrie? Onze verfsystemen zijn altijd toegespitst op de finesses van de sector. We adviseren u graag richting topkwaliteit!

Hoogkwalitatieve producten

Primers, topcoats, tinters, … we brengen gespecialiseerde producten voor uw bedrijf. We luisteren naar uw wensen en adviseren gericht over verfsystemen die hier helemaal bij aansluiten!